Sunday, August 8, 2010

Ramadhan Bulan yang Suci

Pejam celik pejam celik,sedar tak sedar dah nak berpuasa.Nampak sangat masa cepat berlalu tanpa disedari.Aku sendiri tak ready nak berpuasa lagi bcoz rasa baru lagi puasa last year..haiiissshhhh.Tapi sebagai umat Islam nak tak nak kena juga menunaikan kewajipan kita terhadap rukun Islam ke-3 iaitu BERPUASA.Kepada umat Islam di seluruh dunia harap anda semua dapat berpuasa PENUH pada tahun ini.Sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelma ini,saya menyeru anda semua dan diri saya sendiri supaya dapat mendekatkan diri kepada ALLAH.Amin~

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Thursday, April 8, 2010

New Hair

Fuck my new hair!

Wednesday, April 7, 2010

Temu Duga???OMG!:O

Selalunya aku paling susah bangun pagi,tidur mati la katakan.Tapi pagi tadi aku bangun pukul 4 pagi.Bangun jer pagi tadi kat handset aku ada banyak msg tapi satu msg ni yang menarik perhatian aku."Sila layari http://istudent.uitm.edu.my/intake", aku pun apa lagi pergi ON9 lah nak check kan dan aku dapat temu duga diploma pengajian sukan(SR113) di UITM Shah Alam pada 11/04/10.Aku pun tak sangka boleh dapat temu duga ni.Alhamdulillah memang rezeki aku.Tapi nak temu duga ni yang malas ni,banyak benda nak kena pikir haiiisshhhhhh.Harap-harap lulus temu duga ni dan dapat sambung pelajaran di UITM.Wish me luck ok!:)

07/04/1984

Selamat Menyambut Ulang Tahun Perkahwinan kepada En.Mohamad Kasim dan Puan Rosma
Semoga Perkahwinan Dirahmati & Diberkati oleh Allah S.W.T
Amin

April Fool!!!

"Kepada sesiapa yang menyambut April Fool aku kategorikan orang itu BODOH!!!" .l.

Bila April Tiba :)

Assalamualaikum,

1stly,sorry tiada blog yang di post pada bulan 3 kerana tidak kesempatan dan feel untuk post blog.Apa pun bulan 3 banyak perkara yang telah aku pelajari lebih-lebih lagi tentang kehidupan suka-duka manusia jalanan di sekitar bandaraya Ipoh(Ipoh Rowks City).Aku pun taknak tulis panjang-panjang sebab nanti korang yang membacanya bosan.haha!Selamat menjalani kehidupan di bulan April.Sekian,terima kasih :)

Cheeerrrrssss~~~

Friday, February 19, 2010

Religions of the World!

Semalam aku dengan hazwan pergi Button Bundle dekat town Ipoh. Selak-selak baju aku ternampak sehelai Black T-Shirt yang macam menunjukkan maksud sesebuah agama. Benar atau tidak maksud tersebut terpulang kepada anda. Jangan sampai terlalu taksub sehingga boleh merosakkan akidah seseorang apa yang tertulis di T-Shirt tersebut. Cheerrrsssss :)

Khabar Angin result STPM 25 Februari 2010????

Benarkah result STPM 25 februari 2010???
Kenapalah awal sangat result STPM nak keluar???
Tak kisah lah result nak keluar bila bcoz nanti tetap akan keluar
Kepada calon-calon STPM 2009 semoga bersedia menghadapinya
Good luck & Success!!!

Sunday, February 14, 2010

Hari Valentine Hari "Kelazatan Kemaksiatan"


Tanggal 14 Februari merupakan tarikh sinonim yang ditunggu-tunggu bagi pasangan-pasangan yang sedang hangat dilamun chenta,yang lebih tepat dikenali sebagai "Hari Valentine/Kekasih". Bila sedang dilamun chenta lebih-lebih lagi ketika di usia remaja pasti isu seks tidak akan terlepas. Lelaki dan perempuan yang sedang berdua-duaan pasti akan hadir pihak ketiga iaitu syaitan nirrajim. Bagi rakyat Malaysia yang beragama Islam, wajib diingatkan bahawa budaya menyambut Hari Valentine adalah budaya yang bertentangan dengan ajaran Islam dan boleh menjejaskan akhlak seseorang umat Islam. Hal ini kerana budaya menyambut Hari Valentine yang diperkenalkan oleh orang barat cuba merosakkan budaya dan peradaban umat Islam. Mereka cuba berusaha melalaikan umat Islam dengan pelbagai bentuk budaya dan peradaban yang bercanggah dengan hukum syarak.Konklusinya,hindari lah daripada mengamalkan budaya menyambut Hari Valentine.
Valentine's Day BeautiFOOL!!!


Monday, January 25, 2010

Mahkota Perempuan

Dunia moden
Perempuan pun moden
Dunia model
Perempuan pun bogel
Hari-hari geli
Tengok perempuan horny
Dunia tanpa sempadan
Pergaulan bebas tiada tandingan
Dimanakah mahkota Perempuan
Sehingga ditebuk tupai setan!

P/S : Dipersilakan komen OK:)

Saturday, January 23, 2010

Memory Lane a.k.a Loken

Tarikh kes : 24 Januari 2010
Tempat kejadian : Memory Lane a.k.a Loken,Ipoh,Perak
Pelakon : Naem,Hazwan,Mas Ade
Saksi kejadian : Orang Awam
Bahan bukti : Foto,baju dan seluar bundle yang dibeli

OH!Lazy Sunday, selalu hari ahad bagi aku hari paling malas dan bosan dalam banyak-banyak hari dalam seminggu. Tapi hari ahad kali ni bertukar daripada malas dan bosan menjadi giler,gumbira,teruja,wonderfool serta beautifool. Ahakz!

Pagi-pagi lagi aku dah bangun awal sekitar jam pukul 7a.m. Jarang giler aku nak bangun awal. Selalu bangun solat subuh pukul 6.30a.m selepas tu sambung tido or tak solat langsung ngeee~. Macam biasa bila dah bawak kereta sendiri mesti lah kena ambik kawan-kawan kan kat rumah(aku lebih suka tumpang!senang kerja Lalala~~~). So,pukul 8a.m aku kena ambik Hazwan dan Mas Ade lah kat rumah masing-masing dan terus menuju ke destinasi.

Sampai jer kat destinasi terus kita orang breakfast dulu makan kueh teow sup dan mee kari. Terbaek!!!;) Selesai jer makan terus pusing-pusing Loken usha barang cam rayban,unique stuff,showcase ala MR.JAPAN!,baju dan seluar bundle. Pusing punya pusing lastly aku beli seluar dan Mas Ade beli baju. Padahal niat nak jalan-jalan dan usha barang jer. Giler bundle punyer pasal beli jugak lah kan(sesiapa yang main bundle paham-paham lah bila barang ada depan mata,siapa cepat dia dapat).

Lepas penat pusing-pusing kita orang pergi lepak minum dekat Restoran Semenanjung untuk menghilangkan rasa haus. Sedar tak sedar dekat 45 minit jugak lah kita orang lepak.:)) Aku ingat lepas lepak minum terus boleh balik rumah bcoz perut dah lapar nak makan masakan emak tapi Mas Ade nak potong rambut pulak. Pergi lah teman dia potong rambut dekat Salon dalam Kompleks Yik Fong. Aku dengan Hazwan lepak tunggu dia sampai habis potong rambut,Fuck!:) Finally, kita orang pun berambus pulang ke rumah masing-masing. Aku paling last sampai rumah bcoz kena hantar Hazwan dan Mas Ade balik rumah.

Sekian,terima kaseh!cheerrsss!haha!

Bahan bukti untuk tontonan :

[Port Bundle Aku]

[Seluar bundle yang aku beli RM20]

[Baju bundle kuning yang Mas Ade beli RM20]

[Rare x beg ni???not mine OK!haha!]

[Singgah Lalu]

[Restoran Semenanjung]

Virus Kaseh,Sayang,Chenta

Jangan mudah melafaz kaseh
Kaseh itu untuk siapa?
Jangan mudah melafaz sayang
Sayang itu untuk siapa?
Jangan mudah melafaz chenta
Chenta itu pada yang Esa
Chenta kan bunga-bunga kan layu
Chenta kan manusia kan pergi

The Hero's Return

Tarikh kes : 8 Januari 2010
Tempat kejadian : Jaya Jusco Kinta City & Ipoh Parade
Pelakon : Naem,Hazwan,Syahidan,Hanan
Saksi kejadian : Orang Awam
Bahan bukti : Foto

Actually, dah lama aku tak hang out shopping complex dengan kawan-kawan. Dulu hang out shopping complex dengan gf. Sejak bunga tinggalkan kumbang :(, kumbang jarang sangat hang out shopping complex except ada barang nak beli.

Hang out shopping complex ni pun bcoz syahidan a.k.a chicken nak cari selipar. Selipar dia kena curi kat "masjid" kesian kesian, haha!. Cari selipar punya pasal sampai dua shopping complex pergi, idioteque!!! Mula-mula pergi butik Padini J.J tapi semua tak lawa,then pergi F.O.S kat Ipoh Parade dan nasib baik ada yang berkenan. Kalau x ada jugak sumpah seranah aku kat chicken tu, grrrrrr~~~ :))

Nah tengok foto ni untuk tontonan umum[U] :

[Parking Lot Jaya Jusco Kinta City]

[F.O.S Ipoh Parade]

[Rooftop Ipoh Prade]

Who Am I 2010???


Sweetaholic,Shopaholic,Unique,Patriotisma,Smokers,Hard to Explain!!!

SELAMAT TAHUN BARU 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pertama sekali,maaf kerana kelewatan aku untuk menulis blog pada tahun 2010 ini kerana disebabkan ada beberapa hal yang menjadi aral yang mana menyekat aku untuk menulis blog.Apa azam kalian tahun ini???? Hari demi hari suasana sekeliling kita bertambah stressed dan rumit.Belum lagi cerita pasal ekonomi dunia sekarang yang meleset dan akan terus meleset.So,azam aku tahun ini mesti lah untuk berusaha lebih kuat untuk survive di dalam dunia globalisasi kini.Ingat,SURVIVAL IS FOR FITTEST!Haha!

Sebelum pergi lebih jauh,diingatkan struktur dan gaya bahasa dalam blog aku pasti mengundangkan tanda tanya dan rasa menyampah.Harap kepada sesiapa yang membaca dapat membaca dengan tenang dan waras OK.

Akhir kata, SELAMAT TAHUN BARU!SELAMAT MEMBACA!CHEERS!:P